Asztro kuckó

Asztrológiai házak értelmezése

2015. április 29. - Asztro Kuckó

Esetleg nehezen tudod az asztrológiai házakat megtanulni, értelmezni?

Szeretnék ebben egy kis útmutatót adni, hogy ne csak "magolás"-nak érezd, hanem megértés által könnyebben meg tudd jegyezni, s esetleg általad ismeretlen dolgokat is tudj a házakhoz hozzárendelni.

A könnyebbség miatt 4 pontba szétszedtem a házak tartalmát, melyeket különböző részekben bontok ki.

1) Ha az első házhoz hozzárendeled a Kost, másodikhoz a Bikát, stb. akkor az adott jegy egy-egy személyiségvonására rímel a ház tartalma.
Pl. 1. ház temperamentum+ külső megjelenés - a Kos az, aki meg akarja mutatni magát. 2. ház ingóság, anyagi javak- kérdőben szükségletek, táplálék - Bikának fontos a táplálás illetve a megfogható valóság, anyagiak, stb.
2) Több házhoz egy-egy rokoni vagy fontosabb kapcsolat tartozik. Általában ez is rímel az analóg jegyre. Pl 3. ház rokonok, testvérek, szomszédok - ezek általában felszínes kapcsolatok, mint amilyen az Ikrek. VII ház a társ - Mérlegek a társfüggők.
3) A betegségek is különböző házakban láthatóak - ezek is megjegyezhetők - pl. IV. ház öröklött dolgok - öröklött betegségek, 6. ház hétköznapi tevékenységek - szerzett betegségek. 8. ház veszteség - műtétek, stb.
4) Házak levezetett jelentése: Lényege, hogy egyéni képletekben a közelálló személyekről is lehet információt találni, de természetesen a radix tulajdonosának megélése szerint. Ebben az esetben a fontos személy háza lesz az ő legelső háza. Pl. VII. ház a jelöli a társat. Amennyiben a partnerrel kapcsolatos a kérdés, ez lesz az ő első háza. A kérdező 8. háza lesz az ő második háza, tehát a társ vagyona. Vagy 5. ház a gyerek, 12. ház a gyerek halál háza, mint az ő 8. háza.

astro-houses.jpg

A kép forrása: http://www.chimachine4u.com/FS-astrology.html

Kapcsolódó linkek:

Asztrológiai házak I. - Hozzárendelés analógia alapján

Asztrológiai házak II. - Személyek hozzárendelése a házakhoz

Asztrológiai házak III. - Betegségek besorolása

Asztrológiai házak IV. - A házak levezetett jelentéstartalma

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrokucko.blog.hu/api/trackback/id/tr77414170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása