Asztro kuckó

Planéták hozzárendelése a napokhoz

2015. április 22. - Asztro Kuckó

Minden napnak meg van a maga planétája, amit előre kiválasztott időpontok esetén érdemes figyelembe venni. Hogy melyik naphoz melyik bolygó tartozik? Ha esetleg elfelejtenéd, egy egyszerű rajz alapján ki lehet találni:


1) Rajzolj egy 7 ágú csillagot.

2) A csillag ágaira rajzold fel haladási sebességüket figyelembe véve a 7, Földről szemmel is látható planétát (Szaturnuszt vagy a Napot szokták a csúcsra helyezni). Ebben az esetben a óra mutató járásával ellenkező irányba tesszük ezt meg. Ha valakinek könnyebb, akkor ennek ellentétes iránya maga a káldeusi bolygó sorrend. Nekem a haladási sebesség a könnyebb, mivel régen a bátyám bemagoltatta velem a Naprendszer bolygóit :)


Haladási sebesség: Hold, Merkúr, Vénusz, Nap, Mars, Jupiter, Szaturnusz
Káldeusi sorrend: Szaturnusz, Jupiter, Mars, Nap, Vénusz, Merkúr, Hold


3) Ha ez megvan, virtuális ceruzádat tedd a heptagon csúcsára, és ahogy a nyilak vezetnek, írd be a napokat sorrendben. A Saturn – Saturday, Sun – Sunday, mint kiindulási pont, könnyen megjegyezhető (ami természetesen nem véletlen).

images_1.jpg

A kép forrása: http://www.examiner.com/article/the-da-vinci-code-of-the-days-of-the-week

Kapcsolódó link:

Planéták hozzárendelése az órákhoz

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrokucko.blog.hu/api/trackback/id/tr357387958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása