Asztro kuckó

Mikor is születtem?

A pontos születési idő beszerzése

2015. július 15. - Asztro Kuckó

A natális/születési asztrológia egyik legelemibb része a pontos születési helyre és időre (percre pontos!) felállított képlet. Ugyanakkor ezt beszerezni sokszor nem is olyan könnyű kihívás!

 

Miért is van ez?

- Anyuka nagyjából emlékszik csak rá, már ha egyáltalán emlékszik

- Több gyerek született, anyuka lehet, hogy keveri az időpontokat

 

Mit lehet ilyen helyzetben tenni?

- Családi iratok, jegyzetek áttekintése – kórházi zárójelentés, naplóbejegyzések, kórházi képek közt a kórlap képe, stb.

- Kórház megkeresése – érdemes hivatalos levél formájában kikérni a kórlapot

- Anyakönyvi kivonat

- Levéltár

 

Lássuk csak sorban, hogy melyik adattal mi is a helyzet:

Anyuka által bemondott idő

Nekem is született gyermekem, így tisztában vagyok a szülés körülményeivel. Belőlem 25 órával a magzatvíz elfolyása után császármetszéssel vették ki a kislányomat. Voltak jósló fájásaim, amik még nem a szülési fájások. Közben olvastam egy könyvet, mikor is ezt látva a nővérke, meg is jegyezte: tuti még nem jött el az idő!

De miért is? Amikor egy nő szül, megváltozik testileg, lelkileg. Egyszerűen nem megy a racionális gondolkodás, illetve a fájdalomtól is csak a szülésre tud koncentrálni. Az én esetemet nézve ráadásul már teljesen ki voltam fáradva, két éjszaka nem aludtam már. Asztrológus létemre legkevésbé sem az érdekelt, hogy megnézzem az órát, bármennyire is elhatároztam ezt előzőleg!

Ezért is mondom, hogy az anyuka által bemondott idő, nem biztos, hogy pontos. Legtöbb eseben intervallumot szoktak megadni, vagy a végdátumot mire már tuti meg volt a baba! Van, hogy eseményhez kötik, ami szintén jó kiinduló pont lehet: akkor volt váltás, akkor mentek ebédelni, kávézni a nővérek, akkor kelt fel a nap stb.

 

Kórházi időpont

A kórházi időponttal is az a gond, hogy a sok teendő közepette ki tudja, hogy mikor néznek rá az órára. Márha egyáltalán meg van ez pl. a kórház által kiadott zárójelentésben. Amennyiben nincs meg, érdemes a kórháztól hivatalos levélben kikérni a kórlapot. Elvileg kormányrendelet szerint 50 évig őrizniük kell, viszont amennyiben károsult – pl. csatornatörés, tűzvész, stb. már megrongálódott iratokat kidobhatják. Ugyanakkor rengeteg, poros, kilométer hosszú iratok közt nem is nagyon szeretnek keresgélni. A legjobb esetben, már ha van rá kapacitásuk, számítógépbe beviszik az adatokat. De minél régebben született valaki, annál kevesebb esély van erre is.

 

Ekkor jön a következő lépés:

Anyakönyvi hivatal felkeresése

Az anyakönyvi hivatal is tárolhat olyan iratokat, melyen a pontos születési időpontot feljegyezték, de ez sem mindig igaz. Egy kört azért megér a felkeresésük.

 

Amennyiben már ez is meg van, eredménytelenül, talán az utolsó esély a következő.

Levéltár

Van, amikor a levéltár is megkapja feladatul, hogy a születési időpontokat jegyezzék fel, de elsődlegesen nekik nem ez, hanem az elhalálozási időpontok szoktak meglenni.

Akárhonnan is van meg az adat – anyuka, kórház, vagy egyéb szervek - jó alap már egy személyiségrajz készítéséhez! Amennyiben valaki az asztrológiát próféciára/jóslásra szeretné használni, már ez is kevés, nagyon fontos a szakember által bekorrigált születési időpont.

 3387189144_98849a62ac_o.jpg

 A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/robbie73/3387189144

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrokucko.blog.hu/api/trackback/id/tr257631388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása