Asztro kuckó

Mi az asztrológia?

2015. április 09. - Asztro Kuckó

Kérdező:  Nagyon szeretem az asztrológiát. Én Oroszlán vagyok. Kedvenc újságomba van horoszkóp, minden hónapban elolvasom, mit ígérnek a csillagok. Nem mindig, de legtöbbször bejön.

Ildikó:  Ez is az asztrológia, de azért több dimenziója van :) Amit elmondtál, mi úgy hívjuk: bulvárasztrológia. S mint minden bulvár, többnyire felszínes,  legfőbb célja a szórakoztatás, kikapcsolódás, de kb. ennyi is. Nagyon komolyan nem kell venni …

Kérdező: Akkor még milyen dimenziói vannak? Például ha elmegyek asztrológushoz, ott mire számíthatok?

Válasz: Egy komoly elemzésnél alap, hogy a kérdező percre pontos születési időpontját és helyét bekérjük. Ami a bulvárban van, tehát hogy milyen napon született az illető, csak az egyik komponense. Nálunk ez a Nap jegye. Emellett az asztrológiai képlet a Nap-rendszer többi  planétáit is tartalmazza, egyéb más, csillagászati komponensekkel együtt. Gyakorlatilag azt nézzük, hogy az illető születési pillanatában milyen égi állások vannak, és abból vonunk le következtetéseket.   Illetve emellett más, kiegészítő képleteket is használunk. Például, hogy aktuálisan milyen égitestek vannak az égen.

Emellett van egy másik irányzata az asztrológiának, ahol a kérdés időpontjára rajzolja fel a képletet az asztrológus, és abból ad választ a kérdezőnek. Én az előbbit, a születési időpontra felállított elemzést képviselem. Macerásabb, mert a bediktált időpontok sokszor nem pontosak, ezért a már meglévő események alapján be kell állítani a pontos születési időpontot. 

Íme ilyen egy horoszkóp ábra (2015 tavaszi napéjegyenlőség): 

kos_nap_horoszkop.JPG

A kör külső részén találhatóak a jegyek szimbólumai, belül a planétáké.

Akik ebben az időpillanatban, Budapesten születtek már a Kos Napjegyéhez tartoznak, röviden ők mondják azt: Kos vagyok. A horoszkóp ábrában ez csak egy planéta, miközben egy asztrológus az összes többit is nézi: hol helyezkednek el a körben, s hogyan viszonyulnak egymáshoz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrokucko.blog.hu/api/trackback/id/tr127302063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása