Asztro kuckó

Tranzitok, azaz az aktuális égi állások

2015. április 09. - Asztro Kuckó

Kérdező: A Horoszkóp szekcióban láttam, hogy írsz az aktuális égi állásokról.

Ildikó: Így igaz, méghozzá elsődlegesen a bolygók jegyváltásairól, irányváltásokról, esetenként kiegészítem a  váltás teljes képletének elemzésével.

K: Mi igazából a tranzitok szerepe?

V: Úgy tartjuk, hogy a születési pillanatban benne van minden, az egész életünk forgatókönyve. Viszont az, hogy aktuálisan mely részét éljük, sok mindentől függ. Ezért több segédképletet is használunk, ezek egyike a tranzitok, azaz összevetjük a jelenlegi égi állásokat a születési képlettel.

A tranzitok legtöbb esetben hangulatokat jeleznek, esetleg szándékot, ritkán konkrétan megvalósult eseményt, s azt is csak akkor, ha más segédképlet ezt alátámasztja. Minél gyorsabb egy planéta, annál kevésbé érezhető, minél lassabb, így lassabban fejti ki a hatását, annál jobban megfogható.

K: ? De akkor hogyan tudjuk hasznosítani az általad leírtakat?

V: Amit írok, azt egyrészt tanító célzattal írom. Először pár sorban a bolygó aktuális jegyben betöltött szerepéről adok információkat, egyszerűen, kiragadva, összehasonlítom az előző jegyben betöltött szerepével. Nem veszem figyelembe a többi planéta hatását. Aki csak ismerkedik az asztrológiával, ez elsőre épp elég.

Már „haladóbbaknak” azt ajánlom, hogy egyszerűen csak figyeljék meg magukat. Nem biztos, hogy pont a jegyváltásnál írok, lehet, hogy kicsit később, pont azért, hogy egy hangulat érzete, esetleg tovaszálló gondolat még meg legyen, de nem szeretném előre determinálni, mi is lesz, mit „kéne” tapasztalni, érezni. Csak adok pár támpontot. Lehet, hogy bejön, lehet, hogy nem. Az is lehet, hogy másképp, vagy sehogy. Mint írtam, sokszor a tranzitok hangulatokat jeleznek, minél gyorsabb a  planéta, jön és máris lehet, hogy megy. Leggyorsabb a Hold. Viszont ennek ellenére vannak, akik pont a Hold különböző állásaira érzékenyek. Például én sokszor megérzem a Szűz, Bak, Rák Holdat. Érdekes, hogy pont ezeket és a többit nem igazán. Még a sajátomét sem (Nyilas Hold), talán mert azt már mindig élem :) Másrészről attól is függ, hogy mire vagyunk érzékenyek. Ha például hasonló állások vannak a képletünkben, akkor egy hasonló égi állásra jobban rá tudunk rezonálni. Ezért szoktuk minden esetben összevetni a tranzitokat a születési képlettel.

Ezzel a „megfigyeléssel” annyi a szándékom, hogy az érzékelés fejlődjön, az asztrológiai tudás ne csak bemagolandó információk tömkelegéből álljon. Aki egy tranzit állást megfog, az később arra is tud következtetni, hogy egy születési képlet tulajdonosa, hasonló állással mit élhet meg …

Ugyanakkor esetenként felteszem a teljes horoszkóp ábrát, a jegyváltás, irányváltás időpontjára. Így akik már képesek az elemzésre, össze tudják nézni saját képletükkel.


transit.jpgKép forrása: http://www.astrojiva.com/what-does-transit-mean-in-astrology/

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrokucko.blog.hu/api/trackback/id/tr457352170

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása